IDEAL

Wat is iDEAL?

iDEAL is een online betaalmiddel. U betaalt er veilig mee in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw bank of uw bank app. Dat is betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

 

Hoe werkt een iDEAL-betaling?

  • U kiest bij het afrekenen voor de betaalmethode iDEAL. Kies de bank waar uw betaalrekening loopt.
  • U wordt vanzelf doorgestuurd naar de internetbankieromgeving van uw bank en logt in op de voor u bekende manier.
  • De gegevens van uw betaling zijn al ingevuld, u controleert daarbij of het bedrag en de begunstigde correct zijn en keurt de betaling met iDEAL goed.
  • Na afloop ziet u de betaling direct op uw rekeningoverzicht. Uw bank biedt u ook de mogelijkheid om een bevestigingsbericht met de details van uw betaling naar uw e-mailadres te sturen.

Is betalen met iDEAL veilig?

iDEAL is gebaseerd op de mobiel bankieren app en internetbankieromgeving en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internet- en mobiel bankieren.

 

Hoe lang duurt het voordat een iDEAL-betaling binnen is?

Na afloop van de iDEAL-betaling ziet u de betaling direct op uw rekeningoverzicht terug. Uw bank biedt u ook de mogelijkheid om een bevestigingsbericht met de details van uw betaling naar uw e-mailadres te sturen.

 

Welke banken hebben iDEAL?

Alle Nederlandse banken bieden iDEAL aan en u kunt er direct veilig mee betalen. U hoeft zich niet te registreren, niets te downloaden en ook geen account aan te maken om te betalen met iDEAL.

 

Voor meer informatie

Klik op deze link voor meer informatie: https://www.ideal.nl/consumenten/veelgestelde-vragen/